Прилетів у Лондон

Записи з літака

Sunday, March 1, 2020

31A

Сиджу в останньому ряду біля вікна. Британський акцент розрізнив щойно зайшов у літак. Поруч схожий на ірландця і Роршага чоловік. За ним - українець в масці, який зняв її, щоб жерти сандвіч і чхати. Я ж поспав годинку і з’їв протеїновий батончик. Сусіди продовжують напихатись сандвічами, англієць-ірландець п’є чай з двома порціями молока.

Розносять це все темношкіра стюардеса та висока індуска, на ім’я Кармен. “Keep my fingers crossed” - каже вона поки один з пасажирів шукає дрібні гроші. Широка посмішка, брекети. Її емоції змусили мене посміхнутись і місс подумала що я щось хочу придбати. Дякую, але не сьогодні. Почекаю, щоб дівчата пішли та послухаю збережений в телефоні запис Гуфовського. Найкращий блогер ютубу.

Читав “Історію твого життя” Теда Чана і зрозумів що саме по ній зняли “прибуття”. Не люблю історії про розлучення сімейних пар, особливо з дітьми. Але ця дуже зайшла, рекомендую.

Чоловік в масці весь політ зайнятий перекладом документів на своєму хіпстерському макбучику з хіпстерським же декалом на кришці - піратський череп і дві шаблі. Перед ним сидить Кларксон - величенький чоловік з сивими дрібними кучерями, животиком і підтяжками. Випадково помітив як він розглядав якусь книжку, схожу на скетчбук, з гарними малюнками.

З вікон весь політ лише яскраве світло і трохи хмар під нами. Можна уявити ніби літак стоїть в ангарі закріплений на гідравлічних механізмах і насправді не рухається.

За 20 хв до приземлення в ілюмінаторі - суцільна рівномірна хмара. Щось це мені нагадує. Туман? Ми точно наближаємось до Лондона!

Якщо всунути голову в саме вікно, то можна розгледіти поля і дороги внизу. Еееех, пропустив англійський канал! Нічого, колись познайомлюсь з ним особисто.

Землі вже зовсім не видно за туманом. Лондон все ближче.

Приземлились весело, відчувалась тряска, іііі… Дощ за вікном! Хто б сумнівався. Стюардеси, а потім і капітан категорично наказово закликав пасажирів СИДІТИ! із застібнутими ременями безпеки. Гарячий Ірландець розщепнув свій як тільки шасі торкнулись полотна посадкової смуги.

rainy plane window

Після дозволу від командира екіпажу пасажири поруч підстрибнули з крісел і стовпились біля виходу. Кларксон обговорював серіал Чорнобиль з сусідами.

Зайшов в зал паспортного контролю, де жіночка з акцентом направила юкрейн енд рашн паспортс в нескінченну чергу. Аеропорт великий. А я хочу їсти. Де Кармен зі своїми сендвічами коли вона так потрібна.

Контроль пройшов досить швидко. Імігрейшн офісер навіть не поцікавився чи є у мене результати тесту на туберкульоз. Я що, дарма платив за нього?! Забрав валізу й одразу знайшов привітного індуса з табличкою з моїм іменем в руках. Бачив таке тільки в кіно.

Аеропорт Лютона величезний, з багаторівневим паркінгом. І так само довго їхати на авто від аеропорту до самого Лондона.

На цьому політ закінчився і мої нотатки теж.

welcome to Great Britain